22/04 – Projecció: “Los últimos de la Mejana” (amb el director) [Setmana Cultural 2021]

El dijous 22 d’abril organitzem la projecció del documental “Los últimos de la Mejana, rebeldía y esperanza” (2020), amb la presència del director, Patxi Uriz. Tindrà lloc a les 19.30h a l’espai municipal El Patronat (av. Catalunya, 4).

Degut a la normativa del Covid, s’haurà de reservar entrada. Serà gratuïta, però al sortir es recolliran aportacions a la voluntat, com a taquilla inversa, que aniran íntegrament per a cobrir les despeses que el documental ha generat.

🎟️ Reserva d’entrades: entrapolis.com/entrades/projeccio-los-ultimos-de-la-mejana-amb-el-director

Si queden seients lliures, es podran ocupar sense entrada, 5 minuts abans de l’inici.

L’activitat forma part de la Setmana Cultural 2021 a Sant Antoni de Vilamajor. Podeu veure la programació d’aquesta aquí.

Sinopsi del documental: Santi Cordón, cuiner tudelà i fill d’hortelà, lamenta no haver compartit més temps de treball a l’hort amb el seu pare, ja mort. Per subsanar-ho, contacta amb els últims hortelans de Tudela, una ciutat on les verdures ostenten un segell de qualitat. No hi ha relleu generacional per continuar amb aquest mode de cultiu que actua en harmonia amb el medi ambient. L’any 1980 hi havia a Tudela 1.500 hortelans, avui només en queden 25. Amb la intenció de recuperar l’horta, Santi Cordón crea la Fundación Mascotas Verdes, on els nens aprenen a cultivar la terra d’una manera divertida. A través d’aquesta institució es posa en valor la dieta sostenible i la salut del planeta. Aquesta tasca educativa ensenya als joves a cuinar des de la terra i afavoreix que els brots d’esperança germinin de nou a les hortes de La Mejana.

Notícia a El País sobre el documental: Los últimos hortelanos

Pàgina web del documental: losultimosdelamejana.com

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *