ACTIVITAT POSTPOSADA – El POUM, un poble sense camps ni horta? (projecció de mini-documentals)

El ??? des de l’Ateneu, conjuntament amb El Gaig, organitzem l’activitat “El POUM, un poble sense camps ni horta?”, on projectarem tres mini-documentals: “Savis de l’horta” (David Segarra, 12 min., 2020), “Renaixem” (David Segarra, 12 min., 2020) i “El POUM de Llinars del Vallès” (El Gaig, 21 min., 2020).

Una activitat per reflexionar sobre la situació que afrontem amb el canvi climàtic i el declivi dels recursos fòssils (incloent petroli i tots els seus derivats), sobre el sector primari i la sobirania alimentària, sobre la importància de la planificació urbanística i del territori dels nostres pobles pensant en el mig i llarg termini…

L’activitat tindrà lloc a les 19h l’espai municipal El Patronat. Es prendran mesures pel Covid: mascareta, distància, aforament limitat amb entrada per ordre d’arribada…

Aquí teniu el cartell i els tràilers i sinopsis dels documentals.

Savis de l’horta: En un món confús i en crisi descobrim els últims savis allà on menys ho imaginàvem: entre els vells llauradors i llauradores de l’horta valenciana. Savis de l’horta recupera les històries i experiències d’homes i dones llauradores de l’horta de València. A través d’ells descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat moderna. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana. És un documental per reflexionar sobre l’art de viure i d’estimar-se la vida.

Renaixem: Quan va començar el confinament ens vam preguntar: durant una quarantena qui ens alimenta? En mig de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del coronavirus COVID-19 vam gravar el treball als camps de l’horta i als mercats. Renaixem és un documental sobre la perseverança dels homes i les dones que distribueixen aliments frescos als habitants de València. Però també una reflexió sobre la resiliència d’un sistema mil·lenari que s’ha demostrat altament eficient durant la crisi.

El POUM de Llinars del Vallès: Quin futur volem per Llinars? Què ens cal en el context de crisi ecològica, la crisi social i davant l’emergència climàtica actuals? L’ajuntament de Llinars vol doblar el sòl industrial. En parlem al documental gravat i editat a Llinars.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *