Fem assequible l’habitatge cooperatiu!

Des de l’Ateneu Popular de Vilamajor ens adherim a la campanya “Fem assequible l’habitatge cooperatiu!” impulsada des de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

El model de cooperatives d’habitatge en cessió d’ús ens sembla molt interessant i està creixent amb força a Catalunya durant els últims anys. Habitatges de propietat col·lectiva on cada membre aporta una quota inicial i paga una quota mensual que li atorga un dret d’ús indefinit d’un habitatge. Volem que aquest model pugui ser una opció assequible i viable per a tothom, per això ens adherim a la campanya de la XES, que reclama 4 eixos concrets.

De la mateixa manera, recolzem el moviment popular pel dret a l’habitatge, que cada cop està més fort i organitzat, amb presència a més pobles i barris. El Sindicat de Poble de Vilamajor en forma part.

Aquí sota podeu llegir la introducció del text de la campanya de la XES i descarregar el dossier sencer.

També recuperem alguns vídeos de la Jornada per l’habitatge digne que vam organitzar des de l’Ateneu el gener de 2018, on es va parlar del model d’habitatge cooperatiu.

FEM ASSEQUIBLE L’HABITATGE COOPERATIU!

DESCARREGA EL DOSSIER DE CAMPANYA

Un model d’habitatge comunitari, estable i no especulatiu s’està obrint pas a Catalunya amb els primers projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús. Però després d’unes primeres passes de gegant, el sector es troba amb dificultats d’accés a finançament i de cost econòmic dels projectes.

D’altra banda, la crisi derivada de la Covid-19 ha accentuat encara més la vulnerabilitat de bona part de la població que no té garantides les necessitats més bàsiques, com és el dret a un habitatge digne i assequible.

En el nou context de reconstrucció, cal reorientar el model socioeconòmic cap a criteris de major equitat social i sostenibilitat. L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús no només és un instrument per generar habitatge assequible a llarg termini i evitar l’especulació, sinó també suposa l’aposta per un major pes de l’economia social i solidària, amb una important creació d’ocupació en la fase de promoció així com en la provisió de béns i serveis vinculats a l’habitatge.

L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús té tot el potencial per esdevenir una veritable opció d’habitatge assequible i estable per a les classes populars del país. Per això, es fa necessari enfortir la col·laboració amb sector públic amb ajuts econòmics específics i facilitats per accedir al finançament, entre d’altres mesures.

La Sectorial d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) engega aquesta campanya adreçada a diferents administracions públiques a nivell local, nacional i estatal, per reclamar mesures que afavoreixin l’assequibilitat de l’habitatge cooperatiu i que aquest tingui un paper clau en la fase de reconstrucció social dels propers mesos i anys.

JORNADA PEL DRET A L’HABITATGE DIGNE

Espai municipal La Fàbrica, Sant Pere de Vilamajor, 27 de gener de 2018

Organitzada per l’Ateneu Popular de Vilamajor

Vídeos d’alguns moments:

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *