01/02 – Cinefòrum: “Precaristas” (amb els directors)

“Precaristas. Crónica de lucha por la vivienda en Gran Canaria” és un emotiu i inspirador documental d’Inèrcia Docs (amb col·laboració de la Directa) sobre la impressionant lluita i acció popular a Gran Canària en defensa del dret a l’habitatge per a les persones que el tenen vulnerat. La problemàtica de l’habitatge és completament actual i s’estén arreu, afectant la majoria de persones que habitem pobles i ciutats. Aquest documental no deixarà ningú indiferent. Acaba de ser estrenat, aquest passat desembre a Barcelona.

Comptarem amb la presència dels tres directors/documentalistes, que presentaran la seva feina i participaran en l’espai de tertúlia posterior.

El co-organitzem diverses entitats de la comarca: l’Ateneu Popular de Vilamajor, la PAH Baix Montseny, l’Assemblea d’Habitatge Digne de Palautordera, la Plataforma per l’Habitatge del Baix Montseny i La Traüna. El cinefòrum serà el divendres 1 de febrer a les 19h a La Sala, espai municipal de Sant Antoni de Vilamajor (av. Alfons I, 28).

“Precaristas” és el tret de sortida del I Cicle de Documental Social que organitzem des de l’Ateneu.

“Gran Canaria es un cuadro que nadie mira en detalle. Un cuadro donde se ven palmeras, sol y playa. Se ve la parte bonita, los 25º de temperatura diarios que parece que se imponen por decreto. Pero cuando te acercas al cuadro se ven trazadas gruesas. Ves que en el óleo quedan grumos. Y en ese grumo hay miseria, hambre, gente que es muy válida y que está viviendo en la calle. En los pequeños fragmentos de ese cuadro se puede ver a una población que ha levantado todo lo que vemos, pero que sin embargo vive en la calle porque no tienen un techo para ellos mismos”.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *