1er Cicle de Cançó d’Autor/a: “No Callarem” (3, 10, 17 i 24 de febrer)

Des de l’Ateneu Popular de Vilamajor presentem el projecte Vilamajor amb la Cançó d’Autor/a: “En un temps on la música, com tants altres àmbits de la vida, ha caigut en dinàmiques de mercantilització, moda i cultura de masses, superficialitat, artificialitat, deshumanització… Volem recolzar i ser altaveu de la cançó d’autor/a com a gènere musical que aporti autenticitat amb la creació des d’allò personal i íntim i que sigui, com ha estat tradicionalment, un altaveu dels clams populars contra el poder i la injustícia social. Música, art, poesia, humor, crítica, reflexió, sentiment… amb el cap, amb el cor.”

Ho estrenem amb el 1er Cicle de Cançó d’Autor/a: “No Callarem”, que tindrà lloc a Sant Antoni de Vilamajor, oferint quatre cites amb propostes musicals fresques, actuals i de molta qualitat. Hem triat aquest títol per fer referència als temps que corren, amb el protagonisme que va tenir l’any passat el conflicte entre la llibertat d’expressió i la repressió de l’Estat (contra rapers, tuitaires, humoristes, periodistes, una llarga llista d’activistes socials, llibres, etc.). Els concerts els podrem gaudir tots els diumenges de febrer (3, 10, 17 i 24) a les 12h a l’Ermita de Sant Lleïr (camí de Sant Lleïr, s/n) i al Parc de Can Sauleda. L’aportació econòmica per assistir als concerts serà a taquilla inversa, això vol dir que cada persona assistent aportarà el que pugui/vulgui. Els diners recollits aniran íntegrament per als artistes, a qui des de l’Ateneu se li assegura un mínim de diners assegurat.

El Cicle als mitjans:

Les quatre dates:

⇨  Diumenge 3 de febrer: Sílvia Tomàs Trio

Sílvia Tomàs Trio el formen la cantautora Sílvia Tomàs amb els músics i amics Guillem Boada (teclat) i Mateo Martínez (guitarra). Amb tres discos a les esquenes i preparant el quart, són un referent ben conegut pel que fa a la cançó d’autor/a actual compromesa a Catalunya, tenint una llarga trajectòria de concerts en actes socials diversos i festivals. La Sílvia durant un temps va viure a Vilamajor i li tenim molta estima personal i artística. Cançons fetes amb el cap i amb el cor, una veu que travessa i no deixa indiferent.
Més informació sobre el concert, el grup i la música: ateneu.vilamajor.net/concert-silvia-tomas-trio

⇨  Diumenge 10 de febrer: Ual·la!

Ual·la! és una expressió d’alegria, de sorpresa, a vegades de curiositat… Amb aquesta exclamació us presenten el seu concert-espectacle: dinàmic, fresc i carregat d’humor. Format pel binomi artístic d’en Modesto Lai (guitarra, piano i veu) i l’Alba Rubió (veu i percussió), el show de petit format s’esdevé entre temes propis d’estil modern i gags teatrals de caire humorístic que lliguen les peces musicals entre sí. En el seu espectacle parlem de tot i es miren el món amb ulls crítics. És per això que moltes de les cançons i situacions teatrals que ocorren giren entorn a grans temes de l’actualitat. Tres conceptes defineixen el nostre projecte: música, humor i transformació social.
Més informació sobre el concert, el grup i la música: ateneu.vilamajor.net/concert-ualla

⇨  Diumenge 17 de febrer: Paradoxus Luporum

Sergio Torres, de Carabanchel (Madrid), escriu i canta des de l’adolescència sota el projecte Paradoxus Luporum, que ja compta amb una llarga trajectòria que ha anat madurant i evolucionant. Ha fet concerts per molts racons de la península i també dues gires a Llatinoamèrica, i els seus vídeos acumulen centenars de milers de reproduccions. Li agraïm molt que vingui des de la Sierra de Madrid per compartir les seves cançons.
Més informació sobre el concert, l’artista i la música: ateneu.vilamajor.net/concert-paradoxus-luporum

⇨  Diumenge 24 de febrer: Sisu

El músic bisbalenc i ara també cantautor Sisu Coromina presentarà el seu treball recent publicat “Alegria Subversiva” (un discòmic que combina les cançons amb il·lustracions i reflexions personals), en un potent format bandautor, acompanyat dels músics Genís Figa, Antonio K. Puertas i PrimoZon-g.
Més informació sobre el concert, el grup i la música
: ateneu.vilamajor.net/concert-sisu

I·lustració: Ivonne Navarro, del Col·lectiu Bauma [Creative Commons by-nc-sa]I·lustració: Ivonne Navarro, del Col·lectiu Bauma [Creative Commons by-nc-sa]

Els quatre participants d’aquest primer cicle van posar la veu a “Perseguidas“, cançó-videoclip col·lectiva de cantautores, cantautors i una poetessa dins el marc de la campanya No Callarem:

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *