Vaga General 18-O: Adhesió i Comunicat

Aquest divendres 18 donem suport a la convocatòria de Vaga General a Catalunya. Hem anul·lat el cinefòrum que teníem previst (“Viure al límit”). Deixem a continuació un comunicat que publiquem conjuntament amb el CDRL:

Des de l’Ateneu Popular i el CDRL de Vilamajor donem suport a la convocatòria de Vaga General d’aquest divendres 18-O.

La Vaga es convoca per la reivindicació dels drets i les condicions laborals de les classes populars. Des de la crisi econòmica de 2008, aquests han anat en retrocés, precaritzant i abocant a la pobresa cada vegada a més capes de la població.

La convocatòria s’emmarca, evidentment, en el context de mobilitzacions populars arran de la Sentència judicial condemnatòria d’aquest dilluns contra líders polítics i socials de Catalunya. Amb aquesta acció, l’Estat ha mostrat definitivament la seva veritable naturalesa. Sentència franquista d’un Estat franquista.

Aquesta Sentència genera, a més, un precedent inacceptable que planteja condemnar per sedició a qui es manifesta per desobeir una ordre judicial. Com diuen des de les PAH, aleshores és sedició concentrar-se per aturar un desnonament? Podrà acabar sent sedició, quan els convingui, manifestar-se davant de quaLsevol injustícia?

Volíem comentar dues coses:

PRIMERA – A la crida per secundar la convocatòria de Vaga ens hem sumat diverses entitats i organitzacions polítiques del poble, cosa que celebrem.

No obstant això, l’adhesió d’alguns partits polítics que han estat molts anys governant a la Generalitat ens genera alguns dubtes:

Com es planteja el compromís amb els drets i les condicions de treball per part de partits que han estat promovent i donant suport a reformes laborals i retallades en drets socials dels últims temps? Partits que actualment estan intentant tramitar la “Llei Aragonès”, que obre la porta a una de les més grans externalitzacions de la majoria de serveis educatius, sanitaris i socials. Cada vegada més gent deixa de tenir assegurades les seves necessitats bàsiques: a Catalunya tenim un índex de pobresa del 21% i una mitjana de 39 desnonaments cada dia.

Com es plantegen els partits, amb membres que acaben de patir una sentència despietada i injusta, respondre a la repressió si fa anys que són part activa de la maquinària repressiva que ha portat a moltíssimes persones a tenir oberts processos judicials en haver participat en protestes socials? Una maquinària que inclou la responsabilitat d’estar al capdavant del cos de Mossos d’Esquadra. Com s’ha dit des dels CDR, “la repressió que provoca el Departament d’Interior a través del cos de Mossos d’Esquadra i -molt especialment, però no només- des de les unitats Brimo i ARRO, és indistingible de la repressió que provoquen la Guàrdia Civil o la Policia espanyola, igual de barroera, desproporcionada i embogida”. No fa ni dos dies que justament hem vist com la Generalitat demanava presó per les detingudes durant les protestes a Barcelona d’aquesta setmana.

Que cap bandera tapi les vergonyes de ningú.

SEGONA – Exigim a les organitzacions sindicals (igual que ens ho exigim a nosaltres mateixes i a totes les forces populars) treballar en base al diàleg i la honestedat entre elles. Hem de tenir una bona ètica d’actuació i apostar pel treball fet des de baix, des de la gent de les bases, i no decisions unilaterals i jeràrquiques a cops de despatx.

Cal donar a la vaga general tot el valor que té com a eina de pressió i protesta de les classes populars. Enguany celebrem els 100 anys de La Canadenca, la històrica vaga amb la que vam aconseguir, després de 44 dies de lluita al carrer, la jornada laboral de 8 hores.

Avui trenquem la normalitat i aturem l’economia!

Animem a tothom a implicar-se en les diferents convocatòries de mobilitzacions arreu del territori.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *