Després de l’èxit del primer i el segon Cicle de Documental Social hem preparat una tercera part! Guardeu els divendres 21 febrer, 20 març i 22 maig, a les 19h o 19.30h a La Sala (Sant Antoni de Vilamajor: Avinguda Alfons I, 28).
Mireu quina programació de luxe:
21 de febrer, 19h: “VIURE AL LÍMIT”, amb una directora (Càmeres i Acció, 2017)
El documental narra el transcurs de vida de diferents persones amb diagnòstic d’Intel·ligència Límit. El recorregut es centra en les diferents etapes que ha de passar qualsevol persona durant la seva vida: L’escola, l’institut, l’entrada al mercat laboral, les relacions de parella, l’oci, l’arribada de certes responsabilitats i la maduresa. Un 1,5 % de persones forma part del col·lectiu amb intel·ligència límit a Catalunya. Un tipus de problemàtica que tot i que a vegades pot ser gairebé invisible per a la societat, a la vegada és aquesta la que aixeca murs entre allò que volem o ens agradaria fer i allò que realment ens permeten fer. Una mirada al límit de les capacitats de qualsevol persona, un plantejament sobre qui o què ens marca fins a on podem arribar.
20 de març, 19.30h: “LES NOIES DEL CARMEL”* (Caroline Mignot i Martí Sala, 2019)
Quatre dones viuen juntes des de fa quaranta anys, compartint pis, vida, economia, projectes, solidaritat, compromís social i amor, en un barri popular de Barcelona.
* Aquest cinefòrum queda dins la programació del Mes Lila organitzat per VilaDones, nova entitat formada al poble.
22 de maig, 19h: “ARRELS DE RESISTÈNCIA” (La Recolectiva, 2017)
Les oliveres han estat les garants de la vida i la història de les poblacions en terres palestines des de fa milers d’anys. Des de la creació l’any 1948 de l’Estat d’Israel al territori de la Palestina històrica, arbres i habitants s’enfronten a l’arrencada de les seves arrels, la destrucció de les seves vides i l’alienació de la seva cultura. Malgrat això, aquells i aquelles que han cuidat les oliveres durant generacions, lluiten diàriament contra el colonialisme perquè el seu poble, la seva família i els seus arbres es mantinguin dempeus. Entre arrels, sionisme i resistència, aquest documental proposa una lectura de la història i les lluites populars a la Cisjordània ocupada, a través dels testimonis de famílies palestines i d’activistes que les recolzen durant la temporada de la collita d’olives.
–
Tornarem a gaudir de la presència de directores i directors dels documentals, que ens explicaran l’experiència i podrem xerrar sobre l’obra i el tema.
L’entrada als passis serà a taquilla inversa: cadascú aportarà el que pugui i/o vulgui. Els diners recollits aniran íntegrament per a l’equip de cada documental.
Animeu-vos a venir!