15/11 – Cinefòrum: “La xifra negra” (amb el director) + “Ni Pío” de Títeres desde Abajo

Segona cita del II Cicle de Documental Social: “LA XIFRA NEGRA” (2018). Comptarem amb la companyia del director Ales Payá, membre d’Empàtik Films. Un documental sobre la repressió a l’Estat espanyol per part de funcionaris públics (sinopsi i tràiler més a baix).

També tindrem el luxe de comptar amb una actuació artística abans del passi del documental: Títeres desde Abajo ens presentaran la seva nova obra “NI PÍO”. Aquí podeu llegir una entrevista que van fer als de la companyia, que van ser empresonats durant un temps acusats d’enaltiment al terrorisme: “Ver cómo entraban unos policías al teatrillo con equipo antiterrorista fue esperpéntico”.

Tot això serà el divendres 15 de novembre a les 19h a La Sala (Sant Antoni de Vilamajor). Hi haurà entrada a taquilla inversa, i els diners recollits aniran per a l’equip del documental i la companyia de titelles.

Sinopsi de “La Xifra Negra”: Tortures, mals tractes i altres vulneracions de drets humans se segueixen produint avui a l’Estat espanyol per part de funcionaris públics encarregats de la custòdia de detinguts i penats. En quines condicions es tortura a Espanya? Per què costa tant denunciar-ho? Quines conseqüències té per a les víctimes i per als qui vulneren la llei? Víctimes, advocats, jutges, policies, defensors dels drets humans i altres experts analitzen les seves causes i apunten possibles vies de superació d’una xacra que posa en entredit en nostre Estat de dret.

Sinopsi de “Ni Pío”: La tempesta arrossega Pío a l’interior d’un presidi on cau malferit i sense possibilitat d’escapar. El guardià dels murs intentarà reeducar-lo perquè no repeteixi els errors del passat, però no és capaç d’entendre que la naturalesa de Pío és indomable i el seu instint de volar és més fort que qualsevol cadena.

El documental “La Xifra Negra” va ser emès al “Sense ficcó” de TV3 aquest abril. Compta amb la participació de Manuela Carmena, Joaquim Bosch i Rafael Ribóentre els personatges entrevistats, i amb actors com Willy Toledo, Isak Férriz i Gorka Lasaosa per a les reconstruccions de fets demostrats en seu judicial. Ha comptat amb el suport d’Amnistia Internacional i de la Coordinadora para la Prevención y la Denuncia de la Tortura.

TRÀILER de “La Xifra Negra”:

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *