15/11 – Cinefòrum: “La xifra negra” (amb el director)

Segona cita del II Cicle de Documental Social: “La xifra negra” (2018). Comptarem amb la companyia del director Ales Payá, membre d’Empàtik Films. Serà el 15 de novembre a les 19h a La Sala (Sant Antoni de Vilamajor). Hi haurà entrada a taquilla inversa, i els diners recollits aniran per a l’equip del documental.

Sinopsi: Tortures, mals tractes i altres vulneracions de drets humans se segueixen produint avui a l’Estat espanyol per part de funcionaris públics encarregats de la custòdia de detinguts i penats. En quines condicions es tortura a Espanya? Per què costa tant denunciar-ho? Quines conseqüències té per a les víctimes i per als qui vulneren la llei? Víctimes, advocats, jutges, policies, defensors dels drets humans i altres experts analitzen les seves causes i apunten possibles vies de superació d’una xacra que posa en entredit en nostre Estat de dret.

El documental va ser emès al “Sense ficcó” de TV3 aquest abril. Compta amb la participació de Manuela Carmena, Joaquim Bosch i Rafael Ribóentre els personatges entrevistats, i amb actors com Willy Toledo, Isak Férriz i Gorka Lasaosa per a les reconstruccions de fets demostrats en seu judicial. Ha comptat amb el suport d’Amnistia Internacional i de la Coordinadora para la Prevención y la Denuncia de la Tortura.

TRÀILER:

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *