28/02 – Cinefòrum: “En construcción”

El proper diumenge 28 de febrer organitzem el quart cinefòrum de l’Ateneu! Serà a Sant Pere, a Can Llobera (c/de can Llobera, 19). Finalment, no passarem la pel·lícula Relatos Salvajes, al no estar disponible la persona que l’havia de presentar. Passarem En construcción:
 

Pel·lícula documental dirigida per José Luís Guerín, 2001, rècord de taquilla a l’estat espanyol quant a gènere documental, va rebre el Goya al millor documental i tres distincions al Festival de Cine de San Sebastián, entre altres premis.
 
Presenta el procés de reconversió d’un barri barcelonès, El Raval, el qual es veu amenaçat per un pla de reforma que implica la construcció d’un nou bloc d’habitatges. No obstant, com el propi Guerín indica, “El que m’interessava realment era, d’alguna manera, la transformació que es vivia en el paisatge humà”; “Vaig intentar eliminar quasi tots els plans que explicaven el barri (carrers, places), perquè entenia que la manera més noble de mostrar el Barri Xino era delegar-lo en els seus habitants”; “Un barri és la gent que l’habita. Volia mostrar, a més, com es substitueix una morfologia humana per una altra”.
 
Àlex Gaultier, veí de Vilamajor, és el director de fotografia de la pel·lícula i la presentarà.
 
Una altra vegada prepararem crispetes casolanes per a tothom, en quantitats ingents! L’acte, com tots els que organitzem des de l’Ateneu, serà gratuït.
cartellpeliateneu En costruccio

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *