03/07 – 30 aniversari de “La Sitja del Llop”

Des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny celebren el 30è Aniversari de la revista “La Sitja del Llop”. L’acte tindrà lloc aquest 3 de juliol a les 10.30h a la sala petita del Teatre Ateneu de Sant Celoni (carretera Vella, 25). Per assistir cal inscriure’s aquí:

salvaguardamontseny.cat/30-aniversari-sitja-llop

Des de la cooperativa de treball Arran de Terra s’han elaborat recentment dos documents interessants sobre la qüestió: “Cens de la ramaderia extensiva al Parc Natural del Montseny” i Diagnosi de la ramaderia extensiva al Parc Natural del Montseny”.

La primera setmana de juliol de l’any 1991, sortia de la impremta el número 1 de la publicació que ha estat la veu de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) els darrers 30 anys. De mica en mica, la nostra entitat i la seva revista van apropant-se a l’edat madura, però la il·lusió, la força i les ganes de continuar aquest treball col·lectiu no han minvat.

La curiositat pels múltiples temes, problemàtiques i descobertes que segueixen apareixent en relació al Montseny, continuen menant-nos a prosseguir la nostra tasca, i aportant-nos col·laboracions de camps molt diversos.

Cada cop resulta més evident que els problemes ambientals tenen una importància determinant pel futur del nostre país, i això té rellevància especial pel que fa al Montseny. Tot plegat, evidencia que el sector primari, l’agricultura i la ramaderia extensives, hi juguen un paper essencial en la conservació del territori, de la sobirania alimentària, de la biodiversitat i de la prevenció d’incendis forestals. Per aquests motius cal defensar aquestes activitats tradicionals, impedir el malbaratament del sòl conreable, i evitar que els enclavaments agrícoles esdevinguin zones d’activitats especulatives, siguin terciàries, infraestructures, energètiques o urbanístiques.

D’acord amb l’anterior, hem volgut dedicar aquesta tercera jornada de debat de “La Sitja del Llop” a la qüestió de la ramaderia extensiva al Montseny, convençuts que aquesta activitat primària ha de jugar un paper de primer ordre en l’esdevenidor del Parc Natural del Montseny – Reserva de la Biosfera i que, juntament amb la recuperació de la resta d’activitats agràries al massís, són l’eina que permetrà la supervivència dels espais naturals al nostre país.

Si us preocupa el futur del Montseny, sou convidades i convidats a participar en aquest esdeveniment!

..

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *