26/04 – El Port de la Selva, un passat cooperativista aixafat pel franquisme (Setmana Cultural)

Per la Setmana Cultural de Sant Antoni de Vilamajor (23-30 d’abril, descarregueu el programa aquí) des de l’Ateneu organitzem dues activitats. Una és una Jam Poètica, a la plaça el dia de Sant Jordi. L’altra és un acte molt interessant, amb convidats especials, sobre un exemple de la nostra història popular més inspiradora: “El Port de la Selva, un passat cooperativista aixafat pel franquisme”. Tindrà lloc el divendres 26 a les 19h a l’Espai Polivalent (c/ França, 12).

Isidre Corominas, autor del llibre «La Mar d’Amunt. El Port de la Selva. Un tarannà i una forma de fer de tot un poble», ens parlarà sobre les formes d’ajuda mútua, seguretat social, cooperativisme, formació cultural i professional… que van desenvolupar els veïns i veïnes d’aquest poble empordanès per millorar les seves condicions de vida. Un recorregut inspirador que va durar anys fins que va ser completament esclafat després del victoriós aixecament militar de 1936-39. Amb la participació de Margarita Trias, autora del pròleg, i de David Algarra, autor d’«El comú català. La història dels que no surten a la història».

(Fragment extret d’aquí: reconstruirelcomunal.net/cooperativisme-port-de-la-selva)

(Fragment extret d’aquí: eldiariomontanes.es/v/20100710/sociedad/destacados/cooperativa-moneda-propia-envidio-20100710.html)


(Fragment extret d’aquí: reconstruirelcomunal.net/comunes-pageses-i-cooperatives)

(Fragment extret d’aquí: elcomu.cat)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *