24/10 – Jornada d’educació lliure i respectuosa

Diversos veïns i veïnes de Sant Pere i Sant Antoni ens hem anat reunint des de l’estiu per organitzar una jornada sobre educació lliure i respectuosa, dins el projecte de l’Ateneu Popular de Vilamajor. Som conscients que els canvis en l’educació són una qüestió fonamental per al canvi social i de valors, i que els actuals models educatius oficials no aconsegueixen promoure el desenvolupament de persones autònomes i solidàries i d’un món millor.

Data i lloc: la jornada tindrà lloc el dissabte 24 d’octubre a La Fàbrica, espai municipal de Sant Pere de Vilamajor (c/Ginebró, 3). Durarà tot el dia i començarà a les 10.30h.

Cartell: el cartell de la jornada, el podeu trobar a baix de tot. Agraïm tota la difusió possible! També s’ha creat un esdeveniment al facebook.

Objectius:  ser un espai de trobada per 1) conèixer-nos persones que compartim inquietuds sobre aquest tema; 2) posar en comú els nostres interessos, necessitats i il·lusions de cara a tirar endavant nous projectes relacionats amb l’educació lliure (grups de criança, grups d’acompanyament a infants i adolescents, grups d’autoformació sobre el tema, escoletes, projectes dins escoles estatals…); 3) conèixer projectes que ja estan en marxa.

A qui va dirigit: la jornada va especialment dirigida a la gent de la zona de Vilamajor (Sant Pere, Sant Antoni, Llinars, Cardedeu, Cànoves, Palautordera…), però també a tothom qui vulgui venir del Baix Montseny i de Catalunya en general.

Menjar: hem pensat fer un “dinar de duc”, que cadascú porti alguna cosa i ho compartirem.

Espai infantil: Si teniu nens els podeu portar, s’habilitarà un espai d’acompanyament per als més petits. Just a fora de La Fàbrica hi ha un parc.

Convidats especials: comptarem amb la participació de membres d’alguns projectes, com ara la XELL (Xarxa d’Educació Lliure), de l’espai de criança compartida La Llavor (Les Franqueses), l’escoleta lliure La Mimosa (Sant Celoni), l’escoleta bosc i espai familiar Blau Cel (Baix Montseny-Montnegre), el projecte de centre educatiu autogestionat Arcàdia (Barcelona, Can Batlló), el Casal del Mestre (Granollers)…

Difusió: hi haurà una taula amb diversos textos i materials sobre educació lliure i informació sobre projectes ja existents a Catalunya. Qui vulgui pot portar coses per exposar-les!

L’Usdefruiteria: també muntarà parada L’Usdefruiteria, botiga gratis de roba de l’Ateneu. Per si teniu roba -neta i en bon estat- que us sobri, o necessiteu alguna cosa.

[cartell per imprimir]

Cartell Jornada edu 24 oct 15

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *