Curs-taller d’anàlisi de la realitat i compromís social

Des de l’Ateneu ajudem a difondre aquest curs-taller organitzat per la Fundació Marianao a Granollers, al qual hi participaran veïnes i veïns de Vilamajor:

El Curs-Taller vol oferir eines d’anàlisi per a aquest temps de grans canvis i interrogants que vivim. Des de diferents perspectives (històrica, econòmica, social, política, ecològica i cultural). El curs no només aspira a fer un diagnòstic global i plural de la realitat, sinó també a generar debat entre els participants i apuntar possibles alternatives davant la situació actual. 

Per això, la seva metodologia pretén ser eminentment activa, participativa i orientada a l’acció. Estudi personal,  reflexió compartida  en grup, i animació al  compromís. La veritable cultura no es fonamenta solament en sabers sinó també en l’acció transformadora.

Per això també es promourà la reflexió compartida de les motivacions que ens animen per continuar lluitant per la utopia i pels valors que comporta per a la nostra vida, analitzant críticament  les mediacions i plataformes del nostre compromís perquè siguin eficaces i humanitzadores,  reforçant les motivacions  internes,  creixent en  esperit comunitari,   i despertant  el neguit per aprendre i formar-nos de forma permanent i en contacte amb la realitat que vivim. 

El curs-taller té un caràcter bàsic (aborda solament punts essencials),  sistemàtic  (estructurat i ordenat en el seu contingut i en el temps) i obert a totes les persones interessades en   viure  amb autenticitat i plenitud  i en desenvolupar  un compromís  social alliberador. 

El curs-taller està  fonamentat  no solament en  coneixements (que també) sinó  sobretot en valors,  i connectat permanentment amb  testimonis de persones i organitzacions compromeses que ens aporten motivacions i  experiència  de lluita social, sindical i política, d’atenció a les persones empobrides, i  de treball constant per aconseguir un món millor. 

PERSONES DESTINATÀRIES

Aquest curs-taller està dirigit a persones joves i adultes, que tenen (o volen tenir) un compromís en entitats socials, veïnals, culturals, educatives, moviments socials, sindicals, organitzacions polítiques, etc.

PRESENTACIÓ DEL CURS A GRANOLLERS

El proper divendres 28 de setembre a les 19 hores tindrà lloc a Granollers la presentació al Centre Tecnològic i Universitari de Roca Umbert. C/ Mare de Déu de Montserrat, 36.

PROGRAMA COMPLET EN PDF

– Programa Curs-Taller d’Anàlisi de la Realitat i Compromís Social | Vallès Oriental

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *