Crònica de la xerrada-debat sobre el TTIP

El passat 19 de juliol es va organitzar des de l’Ateneu, amb la col·laboració de Volem Vilamajor, una xerrada-debat sobre la qüestió de com el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió entre els EUA i la UE) atempta contra les nostres vides i representa un funest pas més en la direcció globalitzadora i mercantilitzadora de tot que segueix l’actual sistema econòmic.

Ens vam trobar al Patronat, vam assistir-hi unes 50 persones de Sant Antoni, Sant Pere i Llinars, i van venir com a convidats especials en Jesús Carrión, de l’Observatori del Deute en la Globalització, i una membre activa de la campanya catalana “No al TTIP“. Durant aproximadament una hora, els ponents van contextualitzar aquest projecte de nou tractat dins la història legislativa mercantilitzadora de l’última dècada, i van explicar detalladament en què consistia el TTIP i quines conseqüències podria tenir, en general i particularment en l’àmbit local dels municipis. Quan van acabar, algunes persones assistents van fer algunes preguntes.

Després alguna gent va marxar, i els que ens vam quedar ens vam ajuntar en grups d’unes 5-8 persones. Vam estar una bona estona compartint impressions sobre el tema, seguint com a referència algunes qüestions proposades a tractar. Els grups petits van permetre que fos més fàcil i còmode per a tothom participar en les converses.

Finalment, vam fer un plenari on una persona de cada grup va resumir el més rellevant del que s’havia comentat al seu grup.

En acabar, es va aprovar per unanimitat la proposta de presentar als Ajuntaments de Sant Antoni i Sant Pere una moció de rebuig al TTIP on aquests es declaressin pobles insubmisos al tractat. A hores d’ara, aquesta moció ja s’ha aprovat a l’Ajuntament de Sant Pere.

11781882_493800154109332_7104118328964409011_n

TTIP19juliol2015

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *