26/10 – Cinefòrum: “El Sol del Nord” (amb els directors)

El divendres 26 d’octubre organitzem un cinefòrum molt especial, projectant el documental “El Sol del Nord. Construint l’autonomia a Bakur” (IVARDIA Produccions, 2018), a les 19h a un espai de Vilamajor per confirmar (possiblement, La Sala). Comptarem amb la presència de la directora i el director, Paula Rubio i Adrià Olivares, que el presentaran i participaran al col·loqui posterior. El documental tracta sobre el moviment d’autodeterminació kurd a Bakur, la part nord del Kurdistan sota el domini de l’Estat turc. Fa dos anys, des de l’Ateneu vam fer una aportació econòmica a la campanya de micromecenatge col·lectiu per finançar el documental, que s’ha estrenat aquest juny.

Els continguts i programa del moviment d’autodeterminació kurd, sota el plantejament del “confederalisme democràtic”, tracten moltes qüestions interessants que també preocupen aquí: democràcia i descentralització del poder polític, alliberament de la dona, qüestió nacional, societat plural i diversa, ecologia, economia social i cooperativa, justícia restaurativa, història… Per això ens sembla un treball i una temàtica molt interessant i inspiradora.

SINOPSI:

“Es diu que al Kurdistan el sol neix per l’oest, en referència al procés revolucionari de Rojava, “oest” en kurd. Aquesta regió autònoma de Síria és coneguda arreu del món perquè ha estat capaç d’autogovernar-se democràticament i de defensar-se enmig d’un país en guerra. Aquest documental és una instantània de la seva germana i veïna, Bakur, la regió nord del Kurdistan, al sud-est de Turquia, que també es troba immersa en la seva pròpia lluita per una vida digna.”

TEASER I TRÀILER:

ALS MITJANS:

SOBRE IVARDIA PRODUCCIONS:

“Vam néixer l’any 2015 de la mà del nostre primer documental (El Sol del Nord: Construint l’autonomia a Bakur) i des d’aleshores hem treballat en diferents projectes socials i/o comunitaris amb el desig de contribuir mitjançant l’audiovisual a l’alliberament i la transformació social. Estem compromeses amb el canvi social i la nostra voluntat és fer d’altaveu de realitats ignorades que parlen d’injustícia però també de solidaritat; de destrucció però també de creació d’alternatives; d’opressió però també, i sobretot, de llibertat. Treballem en projectes de creació pròpia i col·laborem amb altres col·lectius per fer tangibles les seves idees (vídeoclips, vídeos, reportatges, spots, etc.). Així, oferim serveis relacionats amb la producció audiovisual i ens ocupem de tot el procés: producció, guió, rodatge, muntatge i postproducció. Ens agrada endinsar-nos en projectes horitzontals i participatius.” (ivardia.org)

SOBRE PLATAFORMA AZADÎ:

Azadî, plataforma de solidaritat amb el Poble Kurd treballa sobre el tema des de Catalunya, i també ha col·laborat amb el documental. Podeu llegir la seva “Crida a la solidaritat amb Kurdistan”, i aquí hi ha un vídeo que va publicar fa un any:

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *